Calendar Maya

Calendarul mayas nu este altceva decat un instrument de masura al flow-ului Creatiei. Mayasii credeau ca totul este Creatie si este Divin si incercau sa se ALINIEZE cu flow-ul creatiei. Cum puteau face asta? Masurand flow-ul Creatiei cu acest instrument vibrational pe care il numeau Tzol’kin (Tzol – numararea, kin – zile -> numararea zilelor). Ei credeau ca exista o singura lege in Univers: La ce esti atent, devii constient de acel lucru. Ei erau atenti la flow-ul creatiei in fiecare zi ca sa devina constienti de aceasta. E singura regula pe care nu o puteti incalca! Puteti sa incercati…

Mayasii aveau foarte multe calendare, din care s-au gasit in jur de 70 pana in prezent (toate calendarele fiind interconectate) si doar cateva dintre ele au putut fi descrifrate pana astazi. Pe aceasta pagina gasiti doar 2 dintre cele 70 de calendare mayase care exista: Tzol’kin si HAAB, sau mai bine spus o imbinare intre cele doua, calendarul HAAB fiind folosit o singura data pe an de Civilizatia Maya, atunci cand adunau recoltele. HAAB era si calendarul contabil al mayasilor. In aplicatia din dreapta datele pentru ziua de astazi sunt luate din calendarul HAAB iar celelalte date (intentia si aspectul) sunt luate din calendarul personal Tzol’kin. Preotii Mayasi foloseau acest calendar personal pentru a vedea ce intentie si aspect are creatia in ziua respectiva si a se alinia cu ea.

Pentru o mai buna intelegere va recomandam acest documentar inainte sa aflati ce INTENTIE si ce ASPECT aveti in calendarul Mayas.

Daca ti-a placut te invitam sa vizionezi si partea a 2-a a documentarului The Mayan Calendar Comes North.

Acest calendar personal al mayasilor (Tzol’Kin), pe care il prezentam pe aceasta pagina, este un calendar ciclic, vibrational, in baza 13. Mayasii, la fel ca si stramosii nostri dacii (acestia foloseau tot un calendar vibrational in baza 20), foloseau acest fel de calendare pentru a masura flow-ul creatiei, partea spirituala a creatiei, practic ceea ce nu se vede cu ochiul liber. Numerele sunt de fapt vibratii si trebuiesc percepute, dar mai ales simtite, pentru a putea fi intelese in profuzimea profunzimilor. Tzol’kin-ul este format dintr-o intentie si un aspect care impreuna formeaza un scop pentru fiecare zi in parte. Va sfatuim sa verificati zilnic intentia si aspectul pentru a va putea alinia cu flow-ul creatiei.

 

Tu, ce zodie esti in calendarul Mayas?