Planetele Sistemului Solar. Afla ce planeta guverneaza zodia ta!

Berbec


Planeta guvernanta a zodiei Berbec este Marte. Aceasta este, pornind dinspre Soare, a patra planeta a sistemului solar, a carei denumirea provine de la zeul roman al razboiului – Marte. Uneori mai este numita “planeta rosie” datorita infatisarii sale vazuta de pe Pamant.

Taur


Planeta guvernanta a zodiei Taur este Venus; este a doua planeta ca distanta fata de Soare in sistemul nostru solar. Astfel pe Venus temperatura este foarte ridicata.

Gemeni


Planeta guvernanta a zodiei Gemeni este Mercur. Este planeta cea mai apropiata de Soare, inconjurandu-l o data la fiecare 88 zile. Fizic, planeta Mercur este similara in aparenta cu Luna, fiind impanzita de cratere. Ea nu are sateliti naturali si nici o atmosfera mai densa.

Rac


Zodia Rac este guvernata de luna Luna. Aceasta este singurul satelit natural al Pamantului, si al cincilea dupa marime din Sistemul Solar. Este, totodata, cel mai mare satelit natural al unei planete din Sistemul Solar raportat la marimile dintre acesta si planeta Pamant

Leu


Soarele este steaua aflata in centrul sistemului nostru solar. Zodia Leu este guvernata de soare. Pamantul, toate celelalte planete, asteroizii, meteoritii, cometele precum si cantitatile enorme de praf interplanetar orbiteaza in jurul Soarelui, care totusi, prin marimea sa, contine mai mult de 99% din masa intregului sistem solar.

Fecioara


Zodia Fecioara, ca si Gemeni, este guvernata de planeta Mercur. Observatii inregistrate ale planetei Mercur dateaza din vremea sumerienilor, in al treilea mileniu inaintea erei noastre. Romanii au numit planeta dupa zeul mesager Mercur, probabil datorita miscarii aparent rapide pe cerul crepuscular.

Balanta


Planeta guvernanta a zodiei Balanta este Venus. Balanta imparte acest patronaj cu zodia Taur care este, deasemenea, guvernata de Venus. Venus este cu foarte putin mai mica decat Pamantul, dar atmosfera sa este foarte diferita: in principal, aceasta este compusa din 96% gaz carbonic si 3,5% azot. Ea este inconjurata de un val gros de nori repartizati in trei straturi.

Scorpion


Planeta guvernanta a zodiei Scorpion este Pluton. Aceasta o planeta pitica din Sistemul Solar, a doua ca marime dupa Eris. A fost descoperita in anul 1929 de catre astronomul american Clyde William Tombaugh.

Sagetator


Jupiter este planeta guvernanta a zodiei Sagetator. Este a cincea planeta de la Soare si este cea mai mare dintre toate planetele sistemului nostru solar. Are diametrul de 11 ori mai mare decat cel al Pamantului, o masa de 318 ori mai mare si un volum de 1300 ori mai mare. Jupiter a fost cunoscuta din timpuri preistorice.

Capricorn


Planeta guvernanta a zodiei Capricorn este Saturn. Aceasta este a sasea planeta de la Soare si a doua ca marime din Sistemul Solar, dupa Jupiter. impreuna cu Jupiter, Uranus si Neptun, Saturn este clasificat ca un gigant gazos. Saturn prezinta un sistem de inele, care sunt alcatuite din particule de gheata si mici cantitati de deseuri de praf si roca.

Varsator


Planeta guvernanta a zodiei Varsator este Uranus. Aceasta este a saptea planeta de la Soare si a treia ca marime (dupa diametru). Uranus este mai mare ca diametru insa mai mica sub aspectul masei decat Neptun. Uranus, prima planeta descoperita in vremurile moderne, a fost descoperita de William Herschel in timp ce scruta sistematic cerul cu telescopul personal pe 13 martie 1781

Pesti


Planeta guvernanta a zodiei Pesti este Neptun. Aceasta este a opta si cea mai indepartata planeta de Soare din sistemul solar. Numita dupa zeul roman al marii, este cea de a patra planeta dupa diametru si a treia dupa masa. Neptun are masa de 17 ori mai mare decat cea a Pamantului si putin mai mare decat a lui Uranus, care este de 15 ori mai mare decat cea a Pamantului.